12 Temmuz 2012 Perşembe

Sisters Kardeşler - Patrick deWitt

Charlie ve Eli Sisters kardeşler "kiralık katil" olarak hayatlarını sürdürmektedir. Charlie her ne kadar işinden memnunsa Eli o kadar bıkmış durumdadır. Patronları olan Commodone, "Hermann Kermit Warm" isimli bir maden arayıcısının kendisinden "birşey" çaldığını ve onun geri alınması gerektiğini söyler. Görev bellidir. Sisters kardeşler, atları Nimble ve Tub ile kurbanlarını bulmak için Kaliforniya'ya doğru yola çıkar.

Yolda geçirdikleri sürede kaldıkları otellerde ve karşılaştıkları kamplarda birbirinden farklı insanlarla tanışırlar. Kendilerini korumak ve yaşayabilmek için hırsızlık yapıp, cinayet işlerler. Asıl hedeflerine ulaştıklarında ise "iş"in şekli değişir. Çünkü Hermann, patronlarının anlattığı gibi bir suçlu değildir. Bir karar vermek zorunda kalırlar, devam mı yoksa tamam mı ?

Çok keyifli bir yol hikayesi. Aynı zamanda yanlış hatırlamıyorsam okuduğum ilk western roman. Ve bloglarda da hep söylendiği gibi bence de filme çekilmeli.

6 yorum:

  1. Senin tavsiyenle okuduğum her kitabı sevmişimdir, çok merak ettim şimdi bunu da.

    YanıtlaSil
  2. Sedacım, o zaman mutlaka bunu da oku derim :) Hakikaten keyifli bir kitap.

    YanıtlaSil
  3. hımmmm...merak merak merak ...
    banucum gecen akşam kitap alırken barış bıçakçının kitaplarından da edindim seni anarak ... ne de olsa beni b. bıçakcı ile tanıştıransın :)yaşasın kitap dostlugu ,blog kardeşliği ...

    YanıtlaSil
  4. Esracım, demek kulaklarımı çınlatan sendin :) Hangi kitaplarını aldın ?

    YanıtlaSil
  5. baharda yine geliriz ve bizim büyük caresizliğimiz :)

    YanıtlaSil